Energie

Foto gemaakt in het Stedelijk museum tijdens een tentoonstelling van Studio Drift. Als ik toch kon wat zij kunnen…

Bizar -of misschien ook niet- hoe het werkt met energie in de wereld en in jezelf: als het er in overvloed is, denk je er niet over na en als het schaars is, ben je je opeens bewust waar je het wel en niet aan wilt uitgeven. De energie in huis hoeft bijvoorbeeld niet naar onze koude keuken, dus “deur dicht!!” is nu het kouder wordt een veelgehoorde kreet hier onderling.

Mijn eigen energieniveau is nog vrij laag sinds ik Covid heb gehad en ik merk dat ook daar een soort “deur dicht” op van toepassing is. Ik wil geen energie weg laten lekken aan dingen die het niet waard zijn en kies bewuster waar ik het wel aan uit wil geven. Eigenlijk is die screening zo gek nog niet en wil ik die er in tijden van overvloed ook graag in houden. Dus bij deze een paar reminders aan mezelf:

alleen maar boeken lezen en films kijken die ik echt mooi vind en bij vaag geneuzel kan de tv uit

de ruimte in mijn agenda houden om tussen afspraken door rust te pakken

lekkere maaltijden met volle aandacht koken is ontspanning

een wachtlijst voor coaching hanteren als het anders proppen wordt, want proppen is geen coachvaardigheid

goed naar mijn hele systeem luisteren betekent dat ik mijn werk beter kan doen

van naar buiten gaan knap je altijd op

Hoe staat het met jouw energieniveau in je huis en in jezelf en welke reminders geef jij jezelf?

1 Comment

  1. Dit is mijn blijvende uitdaging. Fijn dat je het zo mooi en helder verwoord hebt. Dat helpt mij om er weer, nog meer, bewustzijn op te hebben.

Geef een reactie