Dierbaar

Deze week kwam in een coachgesprek naar voren hoe we op datgene wat het dierbaarst is vaak helemaal geen invoed hebben. Een hele goede vriendschap regisseer je niet. Natuurlijk doe of laat je dingen die de relatie goed of minder goed doen, maar er is geen recept om een vriendschap succesvol te laten zijn.

Het element wie je bent in de vriendschap is volgens mij allesbepalend. Dat voedt je handelen, dat maakt dat je de draad zo weer oppakt, ook al heb je elkaar lange tijd niet gezien. Daar hoef je qua doen alleen de gelegenheid voor te scheppen en soms een beetje te reizen of de telefoon te pakken.

Ik ga vandaag mijn klasgenoten van de lagere school zien in het dorp waar ik vandaan kom. Ik ben zo benieuwd hoe we met elkaar zijn, elkaar nog kennend uit een tijd waarin het doen uit spelen bestond. Ik ben ook benieuwd wat zo’n uitstapje naar het verleden met ons doet en ik ben benieuwd wat er dierbaar voelt.

En wat er dierbaar voelde?

Zo ontzettend veel…

..De vanzelfsprekendheid om weer bij elkaar te zijn en het feit dat iedereen het zo fijn vond om elkaar te zien.

..Dat we stilstonden bij wie er niet bij konden zijn om soms erg ingrijpende redenen. De hele dag heeft er een kaars voor hen gebrand. Ze waren er toch bij.

..Met elkaar het lokaal van juf Riemersma inlopen en allemaal tegelijkertijd de herinneringen voelen opborrelen van waar haar orgeltje stond en dat het zo’n eer was als je de muziekbladen mocht omslaan en dat ze haar zakdoek altijd bij haar bh in stopte.

..Wandelen in het dorp in groepjes van foto naar foto en verschillende ouders tegenkomen die je nog meteen herkenden. Mooie gesprekken onderweg.

..Samen meer herinneren dan alleen, als je flarden herinneringen bij elkaar gooit, komen er extra herinneringen boven of krijg je samen de puzzel compleet.

..Dat we van half 11 in de ochtend tot 8 uur ’s avonds nog steeds het gevoel hadden nog lang niet uitgepraat te zijn.

🙏

1 Comment

  1. Wat leukbgeschreven Joukje..het was een hele bijzondere dag met een gouden randje..zo leuk om iedereen weer te zien en herinneringen op te halen..dat wou ik je nog ff zeggen….liefs Willie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s